Greenland
Marin Basis WestSimpel adgang til daglige billeder af isen mv. Klik på billederne for en større udgave Arkiv
Contact at DTU: Leif Toudal Pedersen (ltp@oersted.dtu.dk)

MarinBasis West in GoogleEarth
Forklaring til data


GRØNDLANDS VESTKYST
Greenland-MarinBasisWest.kmz

GRØNDLANDS ØSTKYST
Greenland-MarinBasisEast.kmz

Klik for at vælge billeder i Google Earth

ESAs ENVISAT ASAR data.
Disse billeder er optaget af den europæiske ENVISAT satellit. De er uafhængige af skyer, og har en opløsning ca. 1 kilometer. Billederne er sammensat af alle data fra de seneset 3 dage.
Der er 3 udsnit, Nares Strait, Baffin Bay og Davis Strait. Billederne er ikke aktiveret fra start, men kan aktiveres ved at sætte flueben. Der er ikke nødvendigvis dækning hver dag.

Aabner direkte i GoogleEarth

Data processing performed at DTU.

AMSR-E iceDisse billeder er farvekodede iskoncentrationer fra samme dag og fra dagen før. Bemærk at dagen før er aktiveret, da data fra samme dag først er tilgængelige engang om eftermiddagen (CET). Hvis billedet er næsten tomt virker transparens ikke i GoogleEarth.
Farveskala kommer snart.  

Data processing performed at DTU.

Quickscat HH backscatter.
Denne amerikanske satellit måler et tilbagekastet radarsignal fra isen, og signalstyrken afhænger af overfladeruhed/deformation. Over havet (uden is) måles vind, over isen i Baffin Bugten ses med blå nuancer vinterisen, og med grønne det kraftigere signal fra iskanten og fra storis der er kommet ud gennem Nares Strædet. Der kan desuden forekomme deformeret is andre steder. Ogsåher er der et billede fra idag og et fra igår. Ingen af billederne er aktiverede.

 Data processing performed at DTU.


Modis Davis Strait IR.

Et infrarødt billede fra Modis på den amerikanske AQUA satellit. Opløsning ca. 1 kilometer. Billedet er sammensat af satellit passager fra de to foregående dage. Billedet er ikke aktiveret.

 Data processing performed at DTU.


Hvalrosser mærket af Grønlands Naturinstitut i marts 2006. Symboler med blå baggrund betyder lokalisering inden for de sidste 48 timer, symboler med rød baggrund betyder at det er længere siden sidste lokalisering


GreenICE buoys. Et par driftbøjer der blev sat ud i Lincoln havet i maj 2004. De kom gennem Nares Strædet i Oktober-November 2005.AMSR-E SST Grovkornede havtemperaturer. Med farveskala. Ikke aktiveret.

Data processing performed at DTU.

ESA's PolarViewproject


PolarView supports DAMOCLES (a large IPY project of the European Comission)

PolarView Arctic data in interactive JAVA ice/weather/ocean information system

DTU PolarView web site

GMES


PolarView is sponsored by the European Space Agency